Saturday, October 22, 2011

cerita tentang dia

waah! title tue agak gempaq tak?
tentang dia.. bukan lagu or movie indon yg pernah msk wyg 4thn lps
sebenarnya i nak story psal kandungan i yang dah pon 3 bulan ni
Alhamdulillah
to be frank, i mmg nak second child dlm jangka masa 2-3 thn slps i gave birth to Mikhael
tapi, nie bkn 2-3thn tapi selepas 6bln, i dah pregnant
siapa la i nak menolak rezeki dari Allah
most of my friends selalu cakap ' ala korg TERBABAS la tu '
so bila i bg taw kat hubby, mmg dia marah sgt la
hubby ckp ' xde istilah TERBABAS '

the best part is masa bulan puasa, all of sudden, i  teringin nak berbuka dengan air sirap + asam boi
i pon tanpa syak ape2, ckp la dgn bdk2 dept.
dorg pulak usik2 ' eh eh kak alynne ni. teringin? lain mcm je '
i sengih jelah mse dorg usik.

few days lps i berbuka air sirap + asam boi, i nak minum air tebu
demi Allah, gerak hati i lain je
mcm x bagi i minum air tebu
kira nye hati i ckp mcm ni la ' ish..tebu kan tajam. boleh menggugurkan kandungan '
tapi i pedulik ape kan! habis 1 jug air tebu i minum
masa tuh perut i rse senak semacam.
tapi i wat slumber jek! ahaks!

ntah mcm ne i bole ckp dgn diri i ' ala kalo Allah nak bagi rezeki, Kun Fa Ya Kun. hidup mati bukan bergantung pada air tebu ni! '





tup tup! i kira2, i dh lewat dtg bulan 5 hari!
OMG *sambil wat muka terpinga2*
i trus beli pregnancy test
tgk! mmg 2 line tapi yg lagi 1 line tuh agak samar2
i bagi taw hubby, die bole sengih2.. *geram*

3 ari lps tuh i beli lg 1 pregnancy test yg agak mahal
konon test yg pertama tuh x btul sbb beli yg giler murah la
sama gak result die! dua line tp yg 1 line samar2 gak

akhirnya....
utk menyedapkan hati i, i tarik hubby gi klinik
*xde la tarik pon,.hehehe*

doc pon mengesahkan yg i mmg pregnant
hubby? mcm biasa....dengan sengih semacam die! *geram taw*




thanks for reading! xoxo

1 comment:

  1. babe,awak fully bfeed kan?fully bfeed bleh pregnant jgk ek?

    ReplyDelete

Hi. Please show your LOVE here.. xoxo

Related Posts with Thumbnails