Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu Kepada Bonda

I'm still in the mood of Mother's Day.
Yup! Today 8th May 2011, is the officially date for Mother's Day.
My previous entry is just a simple wishes to all mother in the world.
But this entry is a special entry to my 'Bonda'

Buat bonda tersayang yg berada di KL (mcm la jauh sgt), ' aye ' (short name for saya), nak ucapkan Selamat Hari Ibu. Tak lupa jugak, Selamat Ulang Tahun Kelahiran ke-59 tahun. 
Bonda dilahirkan pada 6 May 1952 di Masjid Tanah Melaka.  Bonda adalah seorang yang tabah dalam membesarkan anak-anak. Dlu mse aye kecik, abah jauh, selalu outstation, so Bonda seorang je yg ada kat umah kne jaga kami 9 adik beradik. 
Tahun ni baru aye tahu dan faham perasaan menjadi seorang ibu. 
Baru aye kenal penat lelah membesarkan anak. 
Sumpah demi Allah, mmg sangat mencabar dan sangat penat. 
Tapi kepanatan itu hilang bila melihat wajah anak. 
Bila anak demam / sakit, ibu yg bersengkang mata tak kira siang atau malam sebab nak jaga anak.
Dan tak lupa juga, baru aye tahu kenapa Syurga itu dibawah telapak kaki Ibu.
Allah Maha Adil.

Aye minta maaf sebab tak sempat nak balik KL lg sebab aye takde masa yg terluang. Tapi Bonda jgn risau. Gerenti Aye belikan bonda hadiah mcm tahun2 sebelum ni. 

Last but not least, Terima Kasih Bonda. Sayang Bonda Dunia Akhirat!

Lots Of LOVE to Bonda
 

thanks for reading! xoxo

2 comments:

  1. happy mother's day bonda dan jugak anak bonda... heheheheheh

    ReplyDelete

Hi. Please show your LOVE here.. xoxo

Related Posts with Thumbnails